Lónevek - Lónévnaptár

Ma Lady, Ria, Ribillió és Rió névnapja van.

Lovak-Lovasok.hu

2012. május 18. péntek
Betű méret
  • Betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • Betűméret csökkentése
Címlap sipospetra99@freemail.hu

Fórum

Válasz:Western vs. Angol (1 megtekintés) (1) vendég
Válasz
Válasz:Western vs. Angol
írta: Mali Katalin 2 hónapja, 3 hete
Na, kikapcsoltam a gépet és máris eszembe jutott még vmi: az ellazultság nem hinném, hogy attól fügne, hogy western vagy angol stílusban lovagol-e az illető. Mindkettőnél lehet jó üléssel következetesen lovagolni, hogy a ló is élvezze, és mindkettőnél lehet huppogni a hátán, össze-vissza adni a túl nagy segítségeket ezzel felidegesítve és bizalmatlanná tenni a lovat.
Tapasztalatból mondom, hogy angol stílusban lovagolva is el tud lazulni teljesen a ló lovasa alatt, teljes lehet az összhang.
Ön mint vendég nem küldhet be hozzászólást. | Jelentés moderátornak   Bejelentkezve Bejelentkezve  
írta: Mali Katalin 2 hónapja, 3 hete
Sziasztok!

Én eddig még csak angolban lovagoltam. Tetszik, és ennyi év után eszembe se lenne leváltani vmi szokatlanra, (teljesen) másra.

Párszor kénytelen voltam western nyeregben lovagolni: katasztrófa volt számomra. Egyrészről nem tetszett, hogy annyival magasabban vagyok a lónál, túl merev volt a váz, a szarva is zavaró volt, hogy a kengyelt ne is említsem. Majdnem elfelejtettem a súlyát..., hááát nem semmi!

Szóval maradok egyértelműen az angolnál (lehetőleg szőrén, mert a nyergeket itt sem annyira szeretem ). Persze nem vetem el, ha valaki a westernt szereti, csak ne akarja ő se rám erőltetni.
Ön mint vendég nem küldhet be hozzászólást. | Jelentés moderátornak   Bejelentkezve Bejelentkezve  
írta: Nikii~ 2 hónapja, 3 hete
*Western!(: LLLL
Első alkalommal angolban lovagoltam tetszett de nem volt olyan igazi..Fogalmam sem volt igazán hogy mi az a western lovaglás (ez 7 éve volt.) Majd a mamámék szomszédjának az unokája westernben versenyző volt és jártam hozzá lovagolni a versenylovain.(: Shagya lovon majd Appendixen s végül egy Quarter Horse lovat 'lovagolunk'be.. Érdemes kipróbálni a westernt Quarter Horse-n mert más a feelingje.Oké, rá dobsz 1 western nyerget de attól még nem olyan..

itt 1 videó. http://youtu.be/CcrsvDXD4s4
írta: fruzsina 6 hónapja, 3 hete
en angol stilusban lovagolok, parszor lovagoltam ausztral nyeregben, de nem jott be... leht,h csak a megszokas miatt...
írta: naranssranch 9 hónapja, 2 hete
Én a western felé hajlok. Sokkal kényelmesebb hosszú túrákon a ló jobban ellazul a western stílusban mindt a feszengő angolban. A western stílus-ban lovagolt ló kiegyensújozottabb nyugottabb és könnyen kezelhető. Ha így van tanítva a ló szársegítségre szinte nincs is szükség teljes az összhang a lovassal. Terepen rönköket és egyéb dolgokat tökéletesen lehet ugratni a nyereg nem hátráltatja a lovat semmien mozgásban. Nyereg törésre még nem volt nálam példa pedig évek óta ez a szenvedélyem. És van két shagya arab lovam.
írta: Szöllősi Gyöngyi 9 hónapja, 2 hete
én is mind kettőt ismerem és lovagoltam
de én mindig is díjugratást szerettem volna gyakorolni
eleinte beletörődtem és felvettem a vagány westernlovas stílust de az nem én voltam

Westernben az nem tetszett hogy nem érzed annyira a lovat mert a nyeregváz vastagabb magasabb és nem igazán tetszett a lovamnak sem mert a hátát feltörte , bármit is tettem alá

Az angol szerintem azért jobb mert abban lehet ugratni és én nagyon szeretek
Bár a stílusváltásban az is lehetett hogy shagya arab féle lovam van
és ahhoz nem igazán illik a western
Válasz

Új lovardák

Friss lovas apróhirdetések

Bértartás Budapesttől 6 km-re
Bértartás (2012. május 17., csütörtök)
Lovasfelszerelések
Felszerelés (2012. május 17., csütörtök)
Lovas Élménytábor Gyerekeknek
Lovas tábor (2012. május 16., szerda)
Lovastúra-vezető (OKJ-s) szakképzés!
Oktatás (2012. május 16., szerda)
Eladó 36-os Cavalliera zakó !!
Felszerelés (2012. május 15., kedd)

Lovas kérdések

Tekintsd meg a legújabb lovas kérdések listáját, tedd fel kérdésedet vagy válaszolj valamelyikre!

További kérdések »
Én is kérdezek »

Bejelentkezés

Aktív lóbarátok

Jelenleg 800 vendég és 3 regisztrált lóbarát böngészi az oldalt.

Legfrissebb lovas kép

Pónik
Kép címe: Pónik
Feltöltő: Domjan

Én is töltök fel képet »
Még több lovas kép »

Várunk a Facebook-on is! Lájkold a lovakat!